Bantning.net
Gå ner i vikt medan du njuter av livet

Att gå ner i vikt och behålla vikten

För vissa av oss är bantning avundsvärt lätt. För de flesta av oss är det tyvärr en ständig kamp med överskotts kilon.

För att upprätthålla en normal vikt borde man äta ungefär lika mycket som man förbrukar. Lägre energiintag leder till viktminskning medan större kaloriintag leder till viktökning och sjukdomar som diabetes. Låter enkelt, men i praktiken är det svårt.

Framgångsrika bantare följer den diet de valt och kompletterar med motion som också efter bantandet är en viktig faktor för att behålla vikten. Enligt forskning är det just motion som hjälper att hålla bort bortbantade kilon efter att man avslutat dieten.

De kostråd som finns kan delas upp i två huvudgrupper. Fettfattiga och kolhydratfattiga. Den här webbplatsen listar en mängd olika populära dieter och kostråd med vars hjälp du kan gå ner i vikt och närma dig din idealvikt.

Bestäm vilken diet som är bäst lämpad för dig, men kom ihåg att alla dieter och kostvanor inte är lämpade för alla. Dessutom är vissa dieter avsedda för att användas högst under några veckors tid och inte som livsstil, medan andra kan hållas livet ut.

Även om din vikt inte omedelbart faller som du hoppats, gläd dig också över små framgångar. Belöna dig själv. Oroa dig inte om vad som ligger framför utan gläd dig åt vad du åstadkommit.

Från Dieter menyn får du en lista över olika dieter. Välj den som passar dig bäst och kom igång med bantningen. Det är inte svårt!